Nazí v AI době : identita člověka a hledání smyslu tváří v tvář umělé inteligenci - Sedláček, Lukáš, 1981- (Muza books - McQueen, s.r.o., 2025)
Publikace představuje filozofickou a společenskovědní úvahu o proměně člověka v době rychlého rozvoje umělé inteligence. Autor se zamýšlí nad tím, jak technologie ovlivňují lidskou identitu, hodnoty, svobodu i smysl existence. Kniha propojuje etické, antropologické a duchovní otázky s aktuálními výzvami digitální éry a hledá odpovědi na to, co zůstává „lidské“ ve světě, kde se hranice mezi člověkem a strojem stále více stírá. Text je určen široké veřejnosti se zájmem o filozofii, etiku technologií a dopady umělé inteligence na společnost.