Dějiny arabských států Zálivu - Mendel, Miloš, 1952- (Praha : NLN, 2025)
Publikace přehledně mapuje dějiny pěti arabských států Perského zálivu – Kuvajtu, Bahrajnu, Kataru, Spojených arabských emirátů a Ománu. Zaměřuje se na specifika jejich státního zřízení, společenské struktury a historického vývoje s důrazem na rozdíly mezi usedlým a kočovným způsobem života. Výklad reflektuje mobilitu obyvatelstva a odlišnosti od evropských dějinných procesů.
Chronologický přehled
Obsahuje bibliografii a rejstřík
Keywords: dějiny; historiografie; politické dějiny; arabské země; země Perského zálivu; přehledy; history; historiography; political history; Arab countries; Persian Gulf countries; surveys