Umělá inteligence jako (nové) médium - Dvořák, Tomáš, 1975- (Studia nových medií (Karolinum), 2025)
Kolektivní monografie zkoumá umělou inteligenci jako médium, které ovlivňuje tvůrčí procesy, komunikaci i kulturní produkci. Autoři propojují technologické, lingvistické a estetické aspekty AI s teorií nových médií. Publikace je určena odborníkům na digitální kulturu, mediální studia a umělou inteligenci.