Umělá inteligence jako (nové) médium - Dvořák, Tomáš, 1975- (Praha : Univerzita Karlova, nakladatelství Karolinum, 2025)
Kolektivní monografie zkoumá umělou inteligenci jako médium, které ovlivňuje tvůrčí procesy, komunikaci i kulturní produkci. Autoři propojují technologické, lingvistické a estetické aspekty AI s teorií nových médií. Publikace je určena odborníkům na digitální kulturu, mediální studia a umělou inteligenci.
Obsahuje bibliografie a bibliografické odkazy
Keywords: umělá inteligence; tvůrčí práce; zpracování obrazu; zpracování přirozeného jazyka; umělecká tvorba; digitální média; kolektivní monografie; artificial intelligence; creative work; image processing; natural language processing; artistic creation; digital media; collective monographs