Počítačové programy a autorské právo - Čermák, Jiří, 1976-; Jansa, Lukáš, 1977-; Otevřel, Petr (Praha : Leges, 2025)
Publikace se věnuje právní ochraně počítačových programů z pohledu autorského práva. Autoři rozebírají formy a prvky programů, vznik právní ochrany, postavení autora a dalších nositelů práv, omezení práv, licencování a specifika open source softwaru. Kniha je určena právníkům, IT odborníkům i uživatelům softwaru.
Obálkový podnázev: počítačový program, jeho formy a prvky, vznik a povaha autorskoprávní ochrany počítačového programu, autor a jiný nositel práv k počítačovému programu, omezení práv k počítačovému programu, licence a jiná oprávnění k užití počítačového programu, free software a open source software (FOSS)
Seznam právních norem a judikatury
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
Keywords: počítačové programy; právo informačních technologií; autorské právo; internet; Česko; země Evropské unie; kolektivní monografie; computer programs; information technology law; copyright; Internet; Czechia; European Union countries; collective monographs