Adalbert Lanna - tři generace podnikatelského úspěchu - Zahrnhofer, Kateřina (Milan Binder, 2024)
Publikace představuje poutavě zpracovanou monografii o významné jihočeské podnikatelské rodině Lannů. Kniha mapuje tři generace tohoto rodu od 18. do 20. století a jejich zásadní přínos pro rozvoj průmyslu, obchodu, dopravy a veřejného života v českých zemích. Vedle podnikatelských aktivit se autoři zaměřují také na kulturní a společenské angažmá Lannů a jejich vliv na regionální identitu. Publikace je doplněna bohatým obrazovým materiálem, mapami a faksimile archivních dokumentů. Představuje cenný příspěvek k dějinám českého podnikání a rodinného kapitalismu.