Adalbert Lanna - tři generace podnikatelského úspěchu - Zahrnhofer, Kateřina; Maršík, Martin, 1966-; Binder, Milan, 1964- (České Budějovice : Milan Binder, 2024)
Publikace představuje poutavě zpracovanou monografii o významné jihočeské podnikatelské rodině Lannů. Kniha mapuje tři generace tohoto rodu od 18. do 20. století a jejich zásadní přínos pro rozvoj průmyslu, obchodu, dopravy a veřejného života v českých zemích. Vedle podnikatelských aktivit se autoři zaměřují také na kulturní a společenské angažmá Lannů a jejich vliv na regionální identitu. Publikace je doplněna bohatým obrazovým materiálem, mapami a faksimile archivních dokumentů. Představuje cenný příspěvek k dějinám českého podnikání a rodinného kapitalismu.
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
Keywords: Lannovi (rodina); Lanna, Vojtěch, -- 1805-1866; Lanna (firma); 18.-20. století; podnikatelé; rodinné podniky; dějiny podnikání; osobnosti regionu; Česko; monografie; 18th-20th centuries; businessmen; family business enterprises; business history; regional celebrities; Czechia; monographs