Českobudějovická Tabačka : od c.k. Tabákové továrny ke světové potravinářské firmě Viscofan - Binder, Milan, 1964-; Sedlář, Josef (České Budějovice : Milan Binder, 2025)
Publikace přináší komplexní pohled na dějiny českobudějovické Tabačky, významného průmyslového objektu, který během své existence prošel zásadními proměnami od c. k. Tabákové továrny založené roku 1875 až po současnou světovou potravinářskou společnost Viscofan. Autoři sledují nejen architektonický a technologický vývoj továrny, ale také její roli v hospodářských a společenských dějinách města. Dobové fotografie, mapy, plány a faksimile dokumentů doplňují textovou část a vytváří reprezentativní obraz průmyslového dědictví Českých Budějovic. Kniha představuje významný příspěvek k poznání dějin průmyslu, podnikání a architektury 19.–21. století v regionálním i celostátním kontextu.
"Text: Josef Sedlář, fotografie: Milan Binder"—Tiráž
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
Keywords: Tabačka (budova : České Budějovice, Česko); 19.-21. století; 1875-2025; tabákový průmysl; průmyslové stavby; dějiny podniků; dějiny podnikání; České Budějovice (Česko); Česko; VISCOFAN CZ s.r.o. (firma); monografie; obrazové publikace; dokumenty; 19th-21st centuries; tobacco industry; industrial buildings; history of business enterprises; business history; České Budějovice (Czechia); Czechia; monographs; pictorial works; documents