Kultura středověké Evropy - Le Goff, Jacques, 1924-2014 (Kulturní historie, 2025)
Rozsáhlá syntetická práce významného francouzského historika představuje kulturní dějiny středověké Evropy v celé jejich šíři. Autor sleduje každodenní život, myšlení, mentalitu i hodnoty středověkého člověka a zasazuje je do kontextu politických, hospodářských a společenských proměn období středověku.