Kultura středověké Evropy - Le Goff, Jacques, 1924-2014; Čermák, Josef, 1928-2020 (V Praze : Vyšehrad, 2025)
Rozsáhlá syntetická práce významného francouzského historika představuje kulturní dějiny středověké Evropy v celé jejich šíři. Autor sleduje každodenní život, myšlení, mentalitu i hodnoty středověkého člověka a zasazuje je do kontextu politických, hospodářských a společenských proměn období středověku.
Chronologický přehled
Terminologický slovník
Obsahuje bibliografii
Keywords: 5.-15. století; středověká společnost; středověká kultura; kultura a společnost; křesťanská civilizace; kulturní dějiny; Evropa; monografie; 5th-15th centuries; medieval society; medieval culture; culture and society; Christian civilization; cultural history; Europe; monographs