Umění skončit - Annie, Duke (Nakladatelství Audiolibrix, 2024)
Firemní lídři, ztrácející miliony dolarů na neúspěšných aplikacích či produktech, často váhají s jejich opuštěním. Vlády uvízlé v konfliktech doufají, že nová strategie přinese vítězství. A my sami se často držíme vztahů či kariér, které nám již neprospívají. Důvod? Podle Annie Dukeové máme problém s rozhodnutím ukončit něco neúspěšného, což nás výrazně brzdí. V knize Umění skončit Dukeová ukazuje, jak se naučit správně ukončovat. Používá příklady elitních sportovců, jako jsou horolezci na Everestu, zakladatelů úspěšných firem jako Stewart Butterfield ze Slacku, nebo umělců typu Davea Chappella.  Vysvětluje, že odchod je klíčový pro úspěch, a nabízí metody, jak rozhodnout, kdy vytrvat, a kdy se vzdát, čímž ušetříte čas, energii a peníze. Naučíte se rozumět paradoxu odchodu, identifikovat síly bránící správnému rozhodnutí o odchodu, a jak lépe rozhodovat na základě očekávané hodnoty a dalších postupů. Tato kniha je vhodná pro ty, kdo čelí důležitému rozhodnutí nebo životní změně, a pomůže jim udělat ten nejlepší další krok.
Keywords: Podnikání, ekonomie a finance