O dozoru nad podnikem : dle císařského nařízení ze dne 17. září 1914 ř. z. 247 - Vacek, Josef, 1875-1930 (V Praze : nákladem vlastním, 1915)
Publikace od právníka Josefa Vacka přináší podrobný výklad císařského nařízení ze dne 17. září 1914 ř. z. 247, které upravovalo výkon dozoru nad podniky v mimořádných válečných podmínkách. Autor analyzuje právní rámec, účel a rozsah dozoru, povinnosti podnikatelů a kompetence kontrolních orgánů. Výklad je doplněn o právní argumentaci a odkazy na tehdejší legislativu. Text představuje významný pramen k poznání vývoje hospodářského a pracovního práva v období první světové války.
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: 1914-1918; obchodní právo; státní dozor; majetková podstata; podniky; válečné hospodářství; Rakousko-Uhersko; Česko; zákony; separáty; commercial law; state supervision; insolvency assets; business enterprises; wartime economy; Austro-Hungarian Monarchy; Czechia; laws; offprints