Technické užití klasifikace statistických charakteristik - Janko, Jaroslav, 1893-1965 ([nakladatel není známý], 1934)
Publikace je odborná studie, vydaná jako separát z Rozprav Jednoty pro vědy pojistné. Autor se v ní zabývá aplikací metod klasifikace a rozboru statistických ukazatelů v technické praxi, zejména v oblasti pojišťovnictví, demografie a ekonomických analýz. Text shrnuje principy využívání statistických charakteristik pro hodnocení souborů dat, jejich třídění a interpretaci výsledků. Publikace představuje cenný historický dokument o rozvoji české statistické metodologie ve 30. letech 20. století.