Nároky vdov a sirotků po padlých vojínech - Meissner, Alfred, 1871-1950 (V Praze : nákladem Ústředního dělnického knihkupectví a nakladatelství (Antonín Svěcený), 1914)
Publikace se věnuje právním a sociálním otázkám spojeným s podporou rodin vojáků padlých v první světové válce. Autor přehledně shrnuje platné předpisy o pozůstalostních důchodech, sirotčích pokladnách a formách státní i dobročinné pomoci. Text má charakter praktické příručky určené zejména úředníkům, právníkům a sociálním pracovníkům, kteří se zabývali vyřizováním nároků vdov a sirotků po vojácích Rakouska-Uherska.
Keywords: 1914-1918; pozůstalostní důchody; sirotčí pokladny; sociální pomoc; důchodové pojištění; válečné oběti; Rakousko-Uhersko; Česko; informační publikace; vzory tiskopisů; dependents' pensions; orphans' funds; social support; pension insurance; war victims; Austro-Hungarian Monarchy; Czechia; information publications