Twenty-five centuries of technological change : an historical survey - Mokyr, Joel, 1946- (London ; New York : Routledge, Taylor & Francis Group, 1990)
Mokyr provides a long term perspective on the economic impact of technological change, surveying developments in production technologies between 500 BC and 1914.
Tato publikace poskytuje široký historický přehled technologického vývoje od starověku až po počátek 20. století. Autor zkoumá proměny výrobních technologií v dlouhém časovém horizontu a ukazuje, jak technické inovace ovlivňovaly ekonomický růst, produktivitu a společnosti různých historických období. Kniha propojuje historii techniky s ekonomickými dějinami a nabízí srozumitelný výklad klíčových technologických milníků, jejich příčin i důsledků, čímž umožňuje lépe pochopit dlouhodobé mechanismy ekonomického vývoje.
Převedeno do digitálního tisku r. 2007
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
Keywords: 1. století př. Kr.- 20. století po Kr; hospodářské dějiny; technologický rozvoj; inovace; průmyslová revoluce; ekonomický růst; přehledy; analýzy; economic history; technological development; innovations; industrial revolution; economic development; surveys; analytic studies