Království střední Evropy : nový pohled na dějiny středoevropského prostoru - Rady, Martyn C., 1955-; Pokorný, Martin, 1973- (Praha : Slovart, 2025)
Autor nabízí nový pohled na dějiny střední Evropy jako prostoru sdílené zkušenosti, kulturního střetu i tvořivosti. Kniha sleduje vývoj regionu od antiky po současnost, zdůrazňuje jeho roli v evropských dějinách a představuje střední Evropu jako kolébku renesance, reformace, osvícenství i moderního nacionalismu.
Přeloženo z angličtiny
Obsahuje bibliografii a rejstřík
Keywords: dějiny; politické dějiny; kulturní dějiny; Evropa střední; monografie; history; political history; cultural history; Europe, Central; monographs