Americká vzpoura - Hejma, Ondřej, 1951- (Publikace ;, 2025)
Kniha přináší osobitý pohled českého publicisty a hudebníka na současnou politickou a společenskou situaci ve Spojených státech amerických. Autor analyzuje hluboké kulturní a ideologické rozpory, které rozdělují americkou společnost, a zamýšlí se nad příčinami i důsledky tohoto vnitřního konfliktu. Text kombinuje osobní zkušenosti, novinářské postřehy a politické komentáře, čímž vytváří esejistickou reflexi o stavu demokracie, médií a hodnot v západním světě.