Americká vzpoura - Hejma, Ondřej, 1951-; Klaus, Václav, 1941- (Praha : Institut Václava Klause, 2025)
Kniha přináší osobitý pohled českého publicisty a hudebníka na současnou politickou a společenskou situaci ve Spojených státech amerických. Autor analyzuje hluboké kulturní a ideologické rozpory, které rozdělují americkou společnost, a zamýšlí se nad příčinami i důsledky tohoto vnitřního konfliktu. Text kombinuje osobní zkušenosti, novinářské postřehy a politické komentáře, čímž vytváří esejistickou reflexi o stavu demokracie, médií a hodnot v západním světě.
Keywords: Trump, Donald, -- 1946-; 2024-2025; prezidentští kandidáti; prezidentské volby; politika a vláda; společnost a politika; Spojené státy americké; sborníky; presidential candidates; presidential elections; politics and government; society and politics; United States