Demaskování maskirovky : ruské vlivové kyberoperace - Bagge, Daniel P. (XXI. století, 2025)
Publikace přináší komplexní analýzu ruských strategií informační a kybernetické války v kontextu současných bezpečnostních hrozeb. Autor, expert na kybernetickou bezpečnost, odhaluje principy tzv. maskirovky, ruské doktríny klamu, dezinformace a manipulace, a ukazuje, jak jsou tyto metody uplatňovány v digitálním prostoru prostřednictvím kybernetických útoků, špionáže a vlivových operací. Kniha se opírá o empirické příklady, mapy a dokumenty, které ilustrují reálné dopady ruských aktivit na mezinárodní bezpečnostní prostředí. Publikace je určena odborníkům i širší veřejnosti se zájmem o kybernetickou obranu, hybridní hrozby a geopolitiku digitální éry.