Digitální transformace a podniková architektura - Lukáš, Martin (Česká zemědělská univerzita v Praze, Provozně ekonomická fakulta, 2025)
Publikace představuje odbornou vysokoškolskou učebnici zaměřenou na strategické řízení podniků v kontextu digitální éry. Autoři vysvětlují principy digitální transformace a její dopad na strukturu organizací, procesní management a rozvoj podnikových informačních systémů. Kniha propojuje teoretické poznatky s případovými studiemi a praktickými příklady využití moderních technologií, jako jsou business intelligence, automatizace či cloudová řešení. Důraz je kladen také na udržitelnost podniků a integraci IT architektury do celkové strategie organizace.