Svet bez e-mailov : ako efektívne pracovať v dobe preťaženej komunikáciou - Newport, Cal, 1982-; Smržová, Radka (Bratislava : Lindeni, 2022)
Kniha představuje kritický pohled na současnou podobu pracovní komunikace, která je zahlcena neustálým proudem e-mailů a vyrušení. Autor nabízí koncept „bez-e-mailového“ pracovního prostředí, založený na systematickém řízení pracovních toků, jasné organizaci úkolů a omezení ad hoc komunikace. Vysvětluje, proč tradiční e-mailové návyky snižují produktivitu, zvyšují stres a brání hluboké práci, a popisuje alternativní postupy, které firmám i jednotlivcům umožní pracovat efektivněji a s menší kognitivní zátěží. Publikace je určena profesionálům, týmovým manažerům i všem, kteří hledají způsoby, jak si udržet koncentraci a lépe organizovat práci v digitální době.
"Vydalo vydavateľstvo Lindeni v spoločnosti Albatros Media Slovakia, s. r. o."—Tiráž
Přeloženo z angličtiny
Poznámky
Keywords: interpersonální komunikace; elektronická komunikace; produktivita práce; organizace práce; pracovní výkon; příručky; interpersonal communication; electronic communication; labor productivity; work design; work performance; handbooks and manuals