Hamás : tažení za mocí - Milton-Edwards, Beverley, 1964- (Pulchra, 2025)
Tato kniha nabízí podrobnou a aktuální analýzu palestinské organizace Hamás. Autoři, jeden zkušený novinář a druhá přední expertka na Blízký východ, využívají rozhovory, reportáže a dlouhodobý výzkum, aby představili ideové základy, strategii a mocenský vzestup Hamásu. Zabývají se tím, jak se z drobné odnože Muslimské bratrstvo stala klíčová síla v palestinském protestu a politice, jakou roli sehrála v Gaze a na Západním břehu, kdo ji podporuje a jak ovlivňuje regionální i mezinárodní bezpečnostní situaci. Česká verze navíc obsahuje doslov, který reflektuje nejnovější vývoj konfliktu na Blízkém východě.