Pracovní právo ve školství - Janečková, Eva (Praha : Wolters Kluwer, 2025)
Publikace přináší přehled a výklad pracovněprávních vztahů specifických pro oblast školství. Zaměřuje se na právní postavení pedagogických i nepedagogických pracovníků, vznik, změny a ukončení pracovního poměru, pracovní dobu, dovolenou a odměňování. Vysvětluje také zvláštnosti řízení škol a školských zařízení jako zaměstnavatelů. Kniha reflektuje aktuální právní úpravu platnou v roce 2025 a je určena zejména ředitelům škol, učitelům, personalistům a právníkům působícím ve školství.
Obsahuje QR kódy s přístupem k rozšiřujícím materiálům
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: školství; pracovní právo; pracovní vztahy; Česko; příručky; právní předpisy; education; labor laws and legislation; industrial relations; Czechia; handbooks and manuals; legal regulations