Vnitřní a vnější periferie v Česku : od genetické determinace k územní kohezi - Jeřábek, Milan, 1956- (Extra (Leges), 2023)
Publikace se věnuje výzkumu periferních oblastí České republiky a jejich proměn v čase. Autoři zkoumají příčiny vzniku, vývojové souvislosti i aktuální projevy vnitřních a vnějších periferií z pohledu geografie, ekonomie a regionálního rozvoje. Kniha analyzuje vliv historických, strukturálních i sociálních faktorů na prostorové nerovnosti a hledá možnosti podpory územní soudržnosti a vyváženého rozvoje regionů.