Vnitřní a vnější periferie v Česku : od genetické determinace k územní kohezi - Jeřábek, Milan, 1956-; Wokoun, René, 1953- (Praha : Leges, 2023)
Publikace se věnuje výzkumu periferních oblastí České republiky a jejich proměn v čase. Autoři zkoumají příčiny vzniku, vývojové souvislosti i aktuální projevy vnitřních a vnějších periferií z pohledu geografie, ekonomie a regionálního rozvoje. Kniha analyzuje vliv historických, strukturálních i sociálních faktorů na prostorové nerovnosti a hledá možnosti podpory územní soudržnosti a vyváženého rozvoje regionů.
Na obálce chybně uvedena edice Teoretik
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
České, anglické a německé resumé
Keywords: regiony; regionální rozvoj; regionální rozdíly; regionální politika; Česko; periferie; kolektivní monografie; regions; regional development; regional disparities; regional policy; Czechia; collective monographs