Proč Západ vládne ... zatím : co minulost říká o naší budoucnosti - Morris, Ian, 1960- (Zip (Argo : Dokořán), 2025)
Kniha britského historika zkoumá, proč západní civilizace dosud dominuje světu, a analyzuje vzorce dějin, které mohou naznačit budoucí vývoj. Autor propojuje archeologii, historii, sociologii a geopolitiku, aby vysvětlil dynamiku moci mezi Východem a Západem.