Proč Západ vládne ... zatím : co minulost říká o naší budoucnosti - Morris, Ian, 1960-; Kučerová, Svatava (Praha : Dokořán : Argo, 2025)
Kniha britského historika zkoumá, proč západní civilizace dosud dominuje světu, a analyzuje vzorce dějin, které mohou naznačit budoucí vývoj. Autor propojuje archeologii, historii, sociologii a geopolitiku, aby vysvětlil dynamiku moci mezi Východem a Západem.
Obsahuje bibliografie, bibliografické odkazy a rejstřík
Keywords: globální vládnutí; dějiny civilizace; západní civilizace; Východ a Západ; geopolitika; monografie; global governance; history of civilization; western civilization; East and West; geopolitics; monographs