Genesis : umělá inteligence, naděje a lidská kreativita - Kissinger, Henry, 1923-2023 (Střed (Prostor), 2025)
Publikace představuje soubor úvah o umělé inteligenci, jejím potenciálu i rizicích pro lidskou společnost. Autoři diskutují dopady AI na nezávislý úsudek, kreativitu a etické otázky, včetně možného vlivu na evoluci člověka. Text nabízí strategii orientace v éře pokročilých technologií a zdůrazňuje nutnost obezřetného využívání příležitostí, které AI přináší.