Genesis : umělá inteligence, naděje a lidská kreativita - Kissinger, Henry, 1923-2023; Mundie, Craig, 1949-; Schmidt, Eric, 1955-; Pokorný, Martin, 1973- (Praha : Prostor, 2025)
Publikace představuje soubor úvah o umělé inteligenci, jejím potenciálu i rizicích pro lidskou společnost. Autoři diskutují dopady AI na nezávislý úsudek, kreativitu a etické otázky, včetně možného vlivu na evoluci člověka. Text nabízí strategii orientace v éře pokročilých technologií a zdůrazňuje nutnost obezřetného využívání příležitostí, které AI přináší.
Přeloženo z angličtiny
Obsahuje bibliografické odkazy a rejstřík
Keywords: umělá inteligence; inteligence (schopnost); kreativita; rozvoj inteligence; sociální změna; technologický determinismus; úvahy; artificial intelligence; intelligence; creative ability; development of inteligence; social change; technological determinism; essays