Poválečná Evropa : historie kontinentu 1945-2005 - Judt, Tony, 1948-2010 (Obzor (Prostor), 2025)
Rozsáhlá syntéza dějin Evropy od konce druhé světové války do počátku 21. století. Autor sleduje politické, hospodářské a společenské proměny kontinentu, včetně studené války, rozdělení a sjednocení Evropy, rozpadu východního bloku a transformace po roce 1989. Text doplňují mapy, ilustrace a dokumentární přílohy.