Poválečná Evropa : historie kontinentu 1945-2005 - Judt, Tony, 1948-2010; Výborný, Dalibor (Praha : Prostor, 2025)
Rozsáhlá syntéza dějin Evropy od konce druhé světové války do počátku 21. století. Autor sleduje politické, hospodářské a společenské proměny kontinentu, včetně studené války, rozdělení a sjednocení Evropy, rozpadu východního bloku a transformace po roce 1989. Text doplňují mapy, ilustrace a dokumentární přílohy.
Přeloženo z angličtiny
Obsahuje bibliografie, bibliografické odkazy a rejstříky
Keywords: 20. století; 1945-2005; dějiny; hospodářské dějiny; politické dějiny; studená válka (1945-1989); rozpad východního bloku (1989-1991); Evropa; monografie; 20th century; history; economic history; political history; cold war (1945-1989); collapse of the Eastern bloc; Europe; monographs