Kompetenční zákon : komentář - Kněžínek, Jan, 1979-; Česko (Praha : Wolters Kluwer, 2025)
Komentář přináší podrobný výklad právní úpravy organizace a působnosti ministerstev a ostatních ústředních orgánů státní správy České republiky. Autor vysvětluje jednotlivá ustanovení zákona, jejich historický kontext, vazby na další právní předpisy i praktické dopady na fungování veřejné správy. Publikace reflektuje právní stav k 1. 7. 2025 a slouží jako odborná pomůcka pro právníky, pracovníky veřejné správy, legislativce i studenty práv.
"Právní stav komentáře je k 1. 7. 2025"—Rub titulní stránky
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
Keywords: působnost veřejné správy; ústřední orgány státní správy; správní právo; kompetenční výluky; Česko; zákony; komentáře; public administration competence; central government; administrative law; exclusion of judicial review; Czechia; laws; commentaries