Přístupy k reportingu ESG - Březinová, Hana (Wolters Kluwer, 2025)
Publikace přehledně představuje současné přístupy k reportingu ESG, jenž se stává klíčovou součástí řízení udržitelnosti a firemní odpovědnosti. Autoři vysvětlují legislativní požadavky, mezinárodní standardy i praktické metody pro sběr, vyhodnocování a prezentaci nefinančních informací týkajících se environmentálních, sociálních a správních aspektů podnikání. Kniha se zaměřuje také na ukazatele udržitelného rozvoje, environmentální audit a provázanost ESG s účetnictvím udržitelného rozvoje. Publikace je určena manažerům, odborníkům v oblasti udržitelnosti, interním auditorům i studentům ekonomických a environmentálních oborů.