Účetnictví pro podnikové kombinace : transakce s obchodním závodem & přeměny - Pospíšil, Jiří, 1988- (Bohuňovice : Účetní Portál a.s., 2025)
Publikace představuje ucelený a prakticky zaměřený výklad účetních a právních aspektů podnikových kombinací. Autor přehledně objasňuje účetní zachycení transakcí s obchodním závodem, fúzí, rozdělení či převodů jmění, a to v návaznosti na aktuální legislativu platnou k 1. 7. 2025. Kniha obsahuje grafická schémata, příklady z praxe i odkazy na související právní úpravy.
"Publikace je zpracována dle právního stavu k 1. 7. 2025"—Rub titulní stránky
Obsahuje QR s přístupy k rozšiřujícím materiálům
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
Keywords: vlastnické transakce; přeměny obchodních společností; účetnictví; akvizice podniků; fúze podniků; monografie; consolidation and merger of corporations; conversion of corporations; accounting; acquisitions of corporations; merger of corporations; monographs