Tohle je bullshit : umění skepse ve světě závislém na datech - Bergstrom, Carl T. (Crossover, 2025)
Kniha přístupnou a zároveň odborně podloženou formou ukazuje, jak rozpoznávat zavádějící argumenty, manipulativní prezentace dat a omyly, které zahlcují veřejný prostor. Autoři učí čtenáře kriticky hodnotit informace, chápat limity statistických tvrzení a orientovat se v prostředí, kde jsou data často používána nepoctivě nebo nekompetentně. Publikace propojuje epistemologii, vědeckou metodu a datovou gramotnost s praktickými příklady z médií, politiky, reklamy či vědeckého výzkumu. Díky ilustracím, modelovým situacím a jasnému výkladu je kniha užitečným nástrojem pro každého, kdo chce rozvíjet skeptické myšlení a bránit se informačnímu zkreslení v době datové inflace.