Banking & finance : praxe specifických druhů financování - Vojtko, Martin (Právní praxe, 2025)
Kniha přibližuje právnické obci specifickou praxi jednotlivých druhů bankovního financování, s akcentem na specifika v České republice. Tato praktická příručka navazuje na knihu Banking Finance – všeobecná praxe. Kniha je koncipována jako praktická příručka určená primárně pro advokátní kanceláře, právní oddělení bank, korporace, právníky atd. Zabývá se praxí jednotlivých druhů financování, restrukturalizací a specifiky insolvenčního řízení ve vztahu k finančnímu věřiteli. Dále poskytuje vyvážený pohled na úvěrovou dokumentaci z pohledu věřitelů i dlužníků, rozebírá časté negociační body a pozice stran ke sporným ustanovením u specifických druhů financování.Autoři jsou partneři a seniorní advokáti v renomovaných advokátních kancelářích a mezinárodních finančních institucích s dlouholetými zkušenostmi v oblasti Banking Finance. Tato praktická příručka představuje odborné dílo jediné svého druhu v České republice.