Římské právo - Kincl, Jaromír, 1926-1993 (Beckovy právnické učebnice, 2025)
Třetí, aktualizované vydání klasické učebnice Římské právo přináší ucelený a srozumitelný výklad základů právního systému, který se stal jedním z pilířů evropské právní kultury. Autoři Jaromír Kincl a Valentin Urfus představují historický vývoj římského práva, jeho instituty, strukturu a vliv na moderní právní řády. Publikace pod vedením editora Petra Bělovského doplňuje původní text o nové poznatky, terminologické upřesnění a aktuální odborné závěry, které reflektují současný stav právněhistorického bádání. Kniha je určena především studentům právnických fakult, ale také všem zájemcům o antické právo, právní historii a základy kontinentální právní tradice.