Světové megatrendy a jejich vliv na současný management - Veber, Jaromír, 1953-; Švecová, Lenka (Jesenice : Ekopress, 2025)
Publikace se zaměřuje na fenomén světových megatrendů – dlouhodobých globálních změn vycházejících ze společensko-ekonomického vývoje – a jejich dopad na řízení organizací. Autoři vysvětlují, proč se megatrendy staly klíčovým faktorem ovlivňujícím stabilitu, strategii a konkurenceschopnost podniků. Text je strukturován přehledně, s důrazem na praktické využití poznatků v manažerské praxi. Kniha je určena vrcholovým a středním manažerům, konzultantům i studentům ekonomických a manažerských oborů.
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
Anglické resumé
Keywords: management; strategický management; globalizace; udržitelný rozvoj; technologický rozvoj; digitalizace; monografie; management; strategic planning; globalization; sustainable development; technological development; digitization; monographs