Experti a klienti v krizovém prostředí : jak si vybírat, jak spolupracovat : praktická příručka - Kubr, Milan, 1930-; Kubr, Radan, 1966- (Praha : Wolters Kluwer, 2025)
Tato kniha je zásadním průvodcem pro pochopení dynamiky vztahu mezi experty a jejich klienty. Na více než 200 stranách se autoři věnují otázkám, jako je odpovědnost experta, role expertiz jako nástroje podnikání či výběr vhodného experta. Přibližují také významnou roli expertů ve společenském systému, přičemž tematizují aktuální problémy, které se objevují v soudní praxi v České republice. Tato publikace nabízí komplexní přehled o problematice expertiz a klade důraz na kvalitu vztahu mezi klientem a expertem. Přečtěte si, jaké jsou hlavní parametry výběru experta, proč je důležité hlídat si společenskou odpovědnost a jak se ve veřejném sektoru efektivně využívá znalostní kvalita odborníků. Autoři vám představí praktické postupy a strategické principy, které v tomto dynamicky se měnícím prostředí platí. Autoři v knize přinášejí své bohaté zkušenosti z národního i mezinárodního prostředí a snaží se poskytnout čtenářům realistický pohled na to, jaké důsledky má závislost na expertech v oblastech, jako jsou finance, politika či zdravotnictví, a jak se těmto jevům přizpůsobit.
Obsahuje bibliografické odkazy
Částečně anglický text
Keywords: znalecká činnost; krizový management; kolektivní inteligence; experti; poradenství; expertizy; příručky; expert witness work; crisis management; collective intelligence; specialists; consulting services; expert reports; handbooks and manuals