Jana Amosa Komenského Škola pansofická - Komenský, Jan Amos, 1592-1670; Zoubek, František Jan, 1832-1890 (V Praze : nákladem "Besedy učitelské", 1875)
Publikace z roku 1875 představuje Komenského koncepci „pansofické školy“, jež měla být univerzálním vzdělávacím systémem založeným na všestranném poznání, mravní výchově a harmonickém rozvoji člověka. Text přibližuje Komenského pedagogické ideály, jeho snahu o reformu školství a úsilí vytvořit vzdělávací model přístupný všem.
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: Komenský, Jan Amos, -- 1592-1670; 17. století; pansofie; didaktika; vzdělávací systémy; pedagogika; pojednání; 17th century; pansophy; teaching; educational systems; educational science; essays