Sněmy české dle obnoweného zřízení zemského Ferdinanda II. - Tomek, Václav Vladivoj, 1818-1905; F. Skrejšovský (firma) (W Praze : Tiskem a nákladem dra. F. Skrejšowského, 1868)
Publikace Václava Vladivoje Tomka podává historický přehled českých zemských sněmů po vydání Obnoveného zřízení zemského Ferdinanda II. roku 1627. Zachycuje jejich fungování, pravomoci a politický význam v rámci proměněné správy Českého království v období raného novověku.
Keywords: České království. -- Zemský sněm; 17. století; státní správa; územní samospráva; politika a vláda; Česko; studie; 17th century; state administration; regional administration; politics and government; Czechia; studies