Využití cloudových služeb v nemocnicích akutní péče v Česku - Haloda, Petr; Kubálek, Tomáš, 1963-; Volfová, Jitka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato diplomová práce se zabývá využíváním cloudových služeb ze strany nemocnic akutní péče v Česku. Práce má tři cíle. Prvním z nich je zjištění, do jaké míry nemocnice akutní péče používají pro svůj chod cloudových služeb. Druhým je identifikace důvodů (ne)využívání cloudových služeb ze strany tuzemských nemocnic akutní péče. Posledním je analýza stavu digitalizace českého zdravotnictví a jejího vlivu na používání cloudových služeb v nemocnicích. Před vypracovávání odpovědí na stanovené cíle je v teoretické části definován a vysvětlen koncept cloud computingu nejprve v obecné a posléze v konkrétní, tj. zdravotnické, rovině, jenž slouží jako základ pro lepší pochopení praktické části. Pro výzkum je zvolen kvantitativní nástroj v podobě dotazníkového šetření. Dotazník je posílán všem tuzemským nemocnicím akutní péče. Získaná data jsou analyzována prostřednictvím metod popisné statistiky a vybraných statistických testů. Výsledky jsou kromě diplomové práci představeny a interpretovány i Národnímu centru elektronického zdravotnictví.
Vedoucí práce: Tomáš Kubálek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses