Nízkolatenční systémy pro reakci na zalistování kryptoměn - Šuster, Jiří; Luc, Ladislav; Zeman, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato diplomová práce zkoumá, zda je možné dosáhnout zisku při zalistování nových kryptoměn na burzu Binance v běžných domácích podmínkách, tedy bez profesionální infrastruktury či nízkolatenčního připojení. Práce popisuje návrh a implementaci dvou částí systému: notifikačního bota detekujícího nové zalistování a obchodního bota, který se pokouší provést nákup a následný prodej v řádu milisekund. Vývoj probíhal iterativně se zaměřením na měření latence a postupné zrychlování jednotlivých kroků. Výsledky ostrého testu ukazují, že i přes výrazné softwarové optimalizace není možné dosáhnout latence potřebné pro ziskový obchod. Síťová odezva v řádu desítek milisekund zůstává hlavním omezením a provedený test vedl ke ztrátě 40 % investovaných prostředků. Práce dochází k závěru, že v domácích podmínkách je dosažení zisku při zalistování nových tokenů velmi nepravděpodobné.
Vedoucí práce: Ladislav Luc
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: znalostní a webové technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses