Meditace pro smrtelníky Najděte své limity a vytoužený klid za 28 dní - Oliver, Burkeman (Jan Melvil Publishing, 2025)
Oliver Burkeman má pro vás jasnou zprávu: takový den nikdy nenastane. A nabízí filozofii imperfekcionismu, ve které náš omezený čas, neurčitá budoucnost a nekonečný seznam úkolů nejsou problémy k vyřešení, ale prostá realita. I v ní však může vzkvétat smysl, klid a radost – právě tehdy, když se realitu nesnažíme marně podmanit. S charakteristickým humorem a intelektuální přesností Burkeman odhaluje, jak se posedlost produktivitou stala náhradní vírou moderního člověka a jak se z ní vyléčit. V knize vás provede cestou od přijetí vlastní konečnosti přes odhodlání k nedokonalému konání až po plnější prožívání přítomnosti. Každá z osmadvaceti kapitol nabízí změnu perspektivy i praktický krok, který můžete ihned vyzkoušet.