Sborník věnovaný dějinám dělnickěho hnutí a socialismu - Tobolka, Zdeněk Václav, 1874-1951 (Praha : Ústřední dělnické knihkupectví a nakladatelství, 1921)
Třísvazkový sborník představuje soubor odborných studií zaměřených na vývoj dělnického hnutí, socialistických idejí a organizací v českých zemích i v širším mezinárodním kontextu. Jednotlivé příspěvky se věnují historickým kořenům socialismu, formování dělnických spolků a stran, ideovým proudům i významným osobnostem hnutí. Publikace vznikla pod redakčním vedením Zdeňka V. Tobolky a odráží dobový stav historického a sociálně-politického bádání počátku 20. let 20. století.
Díl 1. [1921]. 84 stran
Obsahuje bibliografii
Keywords: 18.-20. století; sociální hnutí; dělnické hnutí; mezinárodní dělnické hnutí; socialismus; sborníky; 18th-20th centuries; social movements; working class movement; international labour movements; socialism