Python 3.14 : algoritmické konstrukce - Pecinovský, Rudolf, 1954- (Praha : Grada Publishing, 2025)
Nové a výrazně rozšířené vydání úspěšné kompletní příručky jazyka, založené na aktuální verzi Pythonu 3.14, je tentokrát rozděleno do dvou titulů. Tato kniha se soustředí na podrobný výklad konstrukcí, jejichž používání nevyžaduje hlubší znalost objektově orientovaného programování. Naučíte se vše potřebné k tomu, abyste byli schopni navrhnout, vyvinout a distribuovat jednoduché či středně složité aplikace v Pythonu. Navazující publikace je zaměřena na pokročilejší konstrukce využívající objektově orientované programování, které přichází ke slovu ve chvíli, když váš program začne doopravdy růst. Kniha je určena všem programátorům, kteří už mají základní znalosti libovolného jazyka, nyní se ale chtějí naučit pracovat v jazyce Python. Lze ji používat dvojím způsobem: jako učebnici jazyka a později jako referenční příručku. Podrobný výklad se zaměřuje především na pochopení základních principů programování v Pythonu a celkové filozofie objektově orientovaného programování. Pomůže čtenářům najít vysvětlení nebo jednoduché a elegantní řešení i v situacích, kdy AI tápe a nabízí zbytečně složité konstrukce. Nadstavbová témata jsou podrobně rozvedena v knize Python 3.14 – Objektové konstrukce
Navazuje na: Python 3.14 -objektové konstrukce
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
Keywords: Python (programovací jazyk); objektově orientované jazyky; programování; objektově orientované programování; algoritmy (programování); příručky; Python (programming language); object-oriented programming languages; programming; object-oriented programming; computer algorithms; handbooks and manuals