Sběratelské předměty - koníček, nebo investice? : průvodce sběratele a investora : mince, bankovky, umění, whisky, historická auta, drahé kameny, autogramy, ale třeba i kabelky nebo meteority mohou nabízet skvělé zhodnocení - Novák, Radek (Procolecto, 2025)
Publikace představuje uceleného průvodce světem sběratelství a jeho propojením s investičním potenciálem. Autor přehledně vysvětluje, jak fungují jednotlivé segmenty sběratelského trhu, od mincí a bankovek přes výtvarné umění, drahé kameny, whisky či historická auta až po autogramy, kabelky nebo meteority. Kniha ukazuje, jak hodnotu sběratelských předmětů určují vzácnost, provenience, stav zachování i vývoj poptávky, a radí, jak sbírku systematicky budovat, chránit a dlouhodobě zhodnocovat. Nabízí praktické tipy pro začínající i pokročilé sběratele a investory, stejně jako varování před riziky a častými chybami. Publikace propojuje radost ze sbírání s racionálním přístupem k alternativním investicím.