Současné vztahy mezi USA a Francií - Valentová, Tereza; Veselý, Zdeněk, 1950-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Práce je komparativní případovou studií zkoumající americko-francouzské vztahy v letech 2017–2025, tedy během administrativ Donalda Trumpa a Joea Bidena, které reprezentují rozdílné přístupy k zahraniční politice. Porozumění americko-francouzským vztahům skrze analýzu jejich národních zájmů a především způsobů, jakými je oba státy prosazují, poskytuje hlubší pochopení stability a limitací jejich specifického partnerství. Práce se zaměřuje na oblast bezpečnostních a obranných zájmů ve dvou regionech, kde státy působí, a to v Indo-Pacifiku a na Blízkém východě.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses