Vývoj webové aplikace pro podporu činnosti amatérských sportovních klubů - Dohnal, Pavel; Krbušek, Adam; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Menší amatérské sportovní kluby mají problém s výběrem a implementací vhodné sportovní aplikace pro podporu svých administrativních činností. Současná řešení na trhu jsou zaměřena především na větší kluby a nejsou pro menší kluby finančně dostupná. Open source řešení, která jsou dostupná bezplatně, jsou často zase zaměřena pouze na velmi specifickou část fungování klubu a neřeší tak uceleně problémy menších klubů. Cílem práce je vyvinout novou webovou aplikaci za účelem usnadnění činností organizátorů a hráčů v oblastech správy členů, organizace soutěží a prezentaci vlastní činnosti v prostředí menších amatérských sportovních klubů. Softwarový vývoj je řízen metodikou MMSP pro menší softwarové projekty, od čehož vychází systematický postup pro získávání požadavků, návrhu architektury a UML modelů, které jsou použity jako podklady pro implementaci webové aplikace. Pro výběr a prioritizace požadavků je navíc použita metoda RICE tak, aby výsledné řešení co nejlépe pokrývalo potřeby amatérských sportovních klubů. Pro ověření softwarového díla je využita metoda uživatelského testování, kde si vybraní zástupci vedení klubu po vyzkoušení aplikace vyhodnotí, jestli aplikace dokáže pomoci s jejich problémy v oblasti vedení sportovního klubu. Výsledkem práce je vytvoření nové open source webové aplikace pro podporu činnosti amatérských sportovních klubů v oblastech správy členů, organizace soutěží a prezentace vlastní činnosti, která je plně funkční a umožňuje amatérským sportovním klubům zjednodušit a zefektivnit svoje aktivity.
Vedoucí práce: Adam Krbušek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: vývoj informačních systémů [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses