Podnikání ve venkovském maloobchodě - Keresteš, Tomáš (2025)
Bakalářská práce se zabývá venkovským maloobchodem a jeho významem pro fungování malých obcí. Teoretická část vymezuje klíčové pojmy, charakterizuje venkovský maloobchod a představuje specifika i současné výzvy venkovských prodejen v českém i mezinárodním kontextu. Praktická část analyzuje fungování a roli prodejny COOP v Chrobolech pomocí polostrukturovaných rozhovorů a dotazníkového šetření mezi zákazníky. Výzkum identifikuje hlavní faktory ovlivňující stabilitu a vnímání prodejny. Na základě zjištění jsou navržena doporučení pro zlepšení její udržitelnosti.